Smeg Melkopschuimer
|

Smeg Melkopschuimer

Smeg Melkopschuimer

Smeg Melkopschuimer: Staat bekend door zijn jaren ’50 ontwerp en is bovendien een toevoeging voor de keuken. Deze melkopschuimer schuimt de melk op door middel van een magnetische klopspiraal die op de bodem van de melkbeker werkt. Deze melkopschuimer maakt de heerlijkste melk klaar voor een overheerlijke cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk koffie verkeerd of een Flat White.

De elektrische melkopschuimer heeft een capaciteit tot 600ml. Het melkreservoir is gemaakt van duurzaam roestvrijstaal. Daarnaast is de deksel van de melkreservoir gemaakt van transparant Tritan kunststof (BPA-vrij). Tritan is een materiaal gemaakt van duurzaam kunststof en is ook zeer geschikt voor langdurig gebruik in de vaatwasser. Het materiaal blijft helder zonder dofheid van het glas en zonder krasjes.

Het tovert warme of koude melk vloeibaar romig of zeer stevig schuim naar wens. Met in totaal 6 vooraf ingestelde functies kunnen niet-geschuimde melk en ook warme chocolademelk gemakkelijk worden verwarmd, door middel van het inductie verwarmingssysteem, zonder te verbranden.

Flat White Coffee

Een flat white koffie heeft veel weg van een cappuccino maar lijkt ook op een latte. Het is een fijne melklaag op de koffie maar een flat white is sterker, verfijnder en iets kleiner van formaat. Wat het zo bijzonder maakt is de textuur van de melk. De flat white koffie bestaat uit één deel koffie met 2 delen warme (niet gekookte) melk en een heel dun laagje fijnschuim of microschuim. Belangrijk is dat het schuim superfijn is en niet te droog, het vertoont dus heel weinig belletjes. Dit zorgt voor de fluweelzachte textuur en maakt het kopje koffie nog wat verfijnder dan de anderen. Dit is echt typerend voor de Flat White koffie.

Recept voor de perfecte Flat White:

  • Zet een espresso (30ml)
  • Melk opschuimen met de Smeg Melkopschuimer (100-130ml)
  • Espresso inschenken

Voeg de warme melk aan de espresso.

Zorg dat de cremalaag niet breekt en stop met schenken voordat er een schuim in het kopje terecht komt.

Als laatste schenk je een dun laagje van het microschuim; fluweelzacht en zonder belletjes op de melk. Je homemade Flat White is ready to serve!

Vergelijkbare berichten

  • The Windmill – Cast Iron

    The Windmill – Cast Iron “Vroeger was alles beter”, horen we vaak. Dus waarom niet vroeger naar nu halen?Gietijzer, een oude Hollandse uitvinding, maar tegenwoordig weer erg ‘hot’! Zeer veelzijdig, duurzaam en authentiek!  Al sinds het tijdperk van jagers en verzamelaars maken bevolkingen gebruik van openlucht koken, maar de laatste jaren beleeft buiten koken een opmars….

  • |

    Vacumeren 5x langer vers

    Vacumeren 5x langer vers Kies ervoor om voedsel luchtvrij te verpakken en verleng zo ook de houdbaarheid en versheid ervan tot vijf keer. Het luchtvrij verpakken van producten wordt in keukentermen als vacumeren vertaald. De techniek is al langer bekend in professionele keukens en kent vele voordelen. Voedsel blijft langer vers door vacumeren: Door voedsel vacuüm…

  • Zwilling Fresh-Save Vacumeren

    Zwilling Fresh-Save Vacumeren Zwilling Fresh-Save Vacumeren is de perfecte manier om jezelf voor te bereiden op het vacuüm bewaren van voedsel.  Koelen, invriezen, sous vide koken, marineren of ook maaltijden bereiden. Dit is het systeem dat het ook allemaal kan. Zwilling Fresh-Save Vacumeren is het systeem zodat je maar één keer per week boodschappen hoeft…

  • Gevulde Tomaten

    Gevulde Tomaten Gevulde tomaten: Een heel erg makkelijk maar wel smaakvol recept voor de lange zomerse avonden. Ingrediënten: 4 mooie tomaten 1 bol mozzarella 2 el gekookte witte rijst basilicum 1 kipfilet 2 el olijfolie Bereiding: Het hoedje van de ongepelde tomaten snijden en het vruchtvlees voorzichtig uithollen met een koffielepel.  Kruid het vruchtvlees en…