Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas:

Ingrediënten:

Sjalotten schillen en in partjes snijden. Deze met de tijm en port opzetten op een laag vuurtje. Voeg de bouillon toe tot de uitjes onder staan. Kook dit ongeveer in 30 minuten gaar op een laag pitje.

Schep de sjalotten uit de pan en laat het afkoelen, bewaar het kookvocht. Het vocht inkoken tot een dunne siroop.

Bladerdeeg uitsteken zo groot als de vorm van de bakvormpjes en deze inprikken met een vork. Leg de rondjes bladerdeeg op een met bakpapier of bakmat beklede bakplaat en bedek met een vel bakpapier.

Leg er iets zwaars erop, bijvoorbeeld een andere bakplaat, zodat het deeg niet gaat rijzen. Bak het bladerdeeg op 180 °C ongeveer 20 minuten goudbruin gaar. Laat dit nu goed afkoelen.

Vet de bakvormpjes in met boter en leg de uitjes erin, goed aandrukken. Schenk er wat siroop erover.

Leg nu het bladerdeeg op de uitjes en warm de taartjes in ongeveer 15 minuten op 160°C. Haal de taartjes uit de oven en keer de taartjes om op een bord.  Besprenkel het met een goede Balsamico azijn  en verkruimel de geitenkaas erover, garneer het af met tijmblaadjes.

Tip: Mocht je verse zilveruitjes tegenkomen, kun je dit heel goed gebruiken in plaats van sjalotten. 

Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

Vergelijkbare berichten

  • Homemade gebakken bonen

    Homemade gebakken bonen BBQ-saus, paprika, bruine suiker en spek maken deze maaltijd tot een echte gastronomische ervaring. Ingrediënten 3 blikken bonen 1 kop ketchup 1/2 kopje barbecuesaus 1/2 kopje bruine suiker 125 gram spekblokjes 1 groene paprika 1/2 ui 11/2 theelepel mosterd verse peterselie Bereiding Doe alle ingredienten in de slow cooker behalve de verse…

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • Vier de liefde

    Vier de Liefde! Vier de Liefde Cupcakes! Deze romantische cupcakes hebben een hele mooie chocolade smaak. Verras jouw geliefde met deze cupcake! Ingrediënten voor 12 Cupcakes: • 130 gr Bloem• 35 gr Cacaopoeder• ½ theelepel Baking Soda• Snufje Zout• 100 gr Kristalsuiker• 120 ml Zonnebloemolie• 2 Kleine Eieren• ½ theelepel Vanille-extract• 80 ml Zure Room…

  • |

    Crock-Pot Express Pot CR051

    Slowcooken, Stomen, Hogedruk Koken en Aanbraden! Crock-Pot Express Pot CR051: Dit alles-in-één keukenwonder bereidt onder hoge druk maaltijden tot 70% sneller dan op de traditionele manier. Ontdek het gemak én ook de veelzijdigheid van de Express Pot. Lekker, Smaakvol en Gezond eten Een zo gezond en smaakvol mogelijke maaltijd op tafel zetten is wat we…

  • Traditionele Driekoningentaart / Galette des Rois

    Traditionele Driekoningentaart Elk jaar op 6 januari is het Driekoningen of Epifanie. Het is een christelijke feestdag waarop gevierd wordt dat de drie wijzen  Jezus bezoeken in Bethlehem. In veel Zuid-Europese landen is Driekoningen ook een vrije dag en zie je bij de Franse patissiers de Galette des Rois, oftewel een Driekoningentaart. In deze frangipane…