Vergelijkbare berichten
Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava
DoorKitchen CornerSpaanse geroosterde aardappelen met salsa brava Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava: Het nagenieten van de vakantie is nu ook weer begonnen. Met dit heerlijke recept zit je in gedachte alweer in Spanje. Ingredienten: 1 kg aardappelen 5 el olijfolie (verdeeld over recept) 1 el zacht paprikapoeder 4 el gerookt paprikapoeder (verdeeld over recept) 1…
Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen
DoorKitchen CornerKaramelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen: Op 17 maart vieren we Nationale Pannenkoekendag. Hieronder een heerlijk recept voor een niet alledaagse pannenkoek. Ingrediënten Pannenkoekenbeslag 250 gram bloem 3 eieren 500 ml melk 50 gram ongezouten roomboter 1 tl vanille-extract snufje zout olie/boter om in te bakken Ingrediënten Gezouten Karamel…
Christmas Cake Deel 2
DoorKitchen CornerChristmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd. Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…
The Juicer
DoorKitchen CornerThe Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…
Appeltaart uit de Big Green Egg
DoorKitchen CornerAppeltaart uit de Big Green Egg Wist je dat de smokey flavour die de Big Green Egg aan gerechten en ingrediënten geeft de ultieme match is met homemade appeltaart? Dus haal de ingrediënten voor dit recept voor appeltaart in huis en steek snel de houtskool in je kamado aan. Ruim een uur later kun jij…
Traditionele Driekoningentaart / Galette des Rois
DoorKitchen CornerTraditionele Driekoningentaart Elk jaar op 6 januari is het Driekoningen of Epifanie. Het is een christelijke feestdag waarop gevierd wordt dat de drie wijzen Jezus bezoeken in Bethlehem. In veel Zuid-Europese landen is Driekoningen ook een vrije dag en zie je bij de Franse patissiers de Galette des Rois, oftewel een Driekoningentaart. In deze frangipane…
