Spinazie salade met bramen

Spinazie salade met bramen

Spinazie salade met bramen

Spinazie salade met bramen: Deze salade met bramen, geitenkaas en noten is echt heerlijk! Een lekkere frisse salade welke zowel heerlijk is als lunch, als ook een lichte maaltijdsalade met een knapperig stuk boerenbrood, maar ook super als een voor-of bijgerecht.

Simpel, snel en heerlijk!

Spinaziesalade met bramen

Salade:

  • 300 gram verse spinazie
  • 300 gram bramen
  • 80 gram geitenkaas verkruimeld
  • 400 gram Cherry tomaten
  • 2 bosui
  • 30 gram walnoten (grof gehakt)

Dressing:

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • ½ theelepel Franse mosterd
  • zout

Meng de balsamicoazijn met honing, mosterd, zout en de olijfolie tot een dressing.

Was de spinazie en dep deze droog of gebruik een slacentrifuge. Halveer de Cherry tomaten en snij de bosui fijn.

Meng in een schaal de spinazie door de dressing. Voeg nu de bramen, Cherry tomaten, bosui, verkruimelde geitenkaas en de walnoten hierbij. Mix deze salade door.

Verdeel deze salade over 4 borden en serveer dit eventueel met Boerenbrood.

Vergelijkbare berichten

  • |

    Smeg Melkopschuimer

    Smeg Melkopschuimer Smeg Melkopschuimer: Staat bekend door zijn jaren ’50 ontwerp en is bovendien een toevoeging voor de keuken. Deze melkopschuimer schuimt de melk op door middel van een magnetische klopspiraal die op de bodem van de melkbeker werkt. Deze melkopschuimer maakt de heerlijkste melk klaar voor een overheerlijke cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk koffie…

  • Focaccia met Tomaten en Knoflook

    Focaccia met Tomaten en Knoflook Focaccia met Tomaten en Knoflook Ingrediënten: 450 gram patentbloem 2 tl suiker of honing 1 zakje gist 7 gram 3 rozemarijn takken, alleen naalden, fijngehakt 150 gram kerstomaatjes 60 ml goede kwaliteit olijfolie + extra voor kneden, https://staging.kitchencorner.nl/product/sicilie-novello-200ml/invetten en serveren 3 tl zeezout 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt Bereiding: Meng…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…

  • Traditionele Driekoningentaart / Galette des Rois

    Traditionele Driekoningentaart Elk jaar op 6 januari is het Driekoningen of Epifanie. Het is een christelijke feestdag waarop gevierd wordt dat de drie wijzen  Jezus bezoeken in Bethlehem. In veel Zuid-Europese landen is Driekoningen ook een vrije dag en zie je bij de Franse patissiers de Galette des Rois, oftewel een Driekoningentaart. In deze frangipane…

  • Vier de liefde

    Vier de Liefde! Vier de Liefde Cupcakes! Deze romantische cupcakes hebben een hele mooie chocolade smaak. Verras jouw geliefde met deze cupcake! Ingrediënten voor 12 Cupcakes: • 130 gr Bloem• 35 gr Cacaopoeder• ½ theelepel Baking Soda• Snufje Zout• 100 gr Kristalsuiker• 120 ml Zonnebloemolie• 2 Kleine Eieren• ½ theelepel Vanille-extract• 80 ml Zure Room…