Staub introduceert kleur White Truffle1

Staub introduceert White Truffle

Staub introduceert White Truffle

Staub introduceert White Truffle: Staub wordt sinds 1974 in de Elzas geproduceerd, dit is een regio die wereldwijd bekend staat om zijn culinaire tradities en lekkere gerechten. Staub is hét merk voor gietijzeren kookgerei van hoge kwaliteit. Het grote voordeel van koken met de cocottes van Staub is dat de ingrediënten hun voedingswaarde en volle smaak beter behouden. Het mat zwart afgewerkte emaille aan de binnenzijde vereenvoudigt bovendien het onderhoud van de cocotte. Het platte deksel is uitgerust met picots zodat het gerecht continu en gelijkmatig wordt bevochtigd, voor een nog sappiger resultaat. Ook kun je koud water of ijsblokjes op de deksel leggen, hiermee versterk je nog eens de werking van de picots. 

De voordelen van geëmailleerd gietijzer

  • De voedingswaarden en volle aroma’s van alle ingrediënten blijven bewaard. Vlees droogt niet uit en groenten blijven heerlijk zacht.
  • Wat je ook in de cocotte van STAUB klaarmaakt, je kunt altijd rekenen op een lekker en voedzaam resultaat!
  • Bij de Centraal-Aziatische culinaire tradities worden de robuustheid en warmtebehoudende eigenschappen van gietijzer al duizenden jaren naar waarde geschat.
  • Gietijzer is een sterke verbinding van met koolstof verrijkt ijzer en één van de beste materialen om warmte vast te houden, opnieuw langzaam vrij te geven en perfect gelijkmatig te verdelen.
  • Eenmaal dat de gietijzeren pan is opgewarmd, kun je dankzij de warmtebehoudende eigenschappen je vuur op de laagste stand zetten. Zo kan het gerecht verder sudderen en bespaar je energie tijdens de bereiding.
  • Gietijzer leent zich ook om koude vast te houden. Als je je gerecht in een gietijzeren pan in de koelkast plaatst, blijft het bij het opdienen op tafel lange tijd koel.
  • Emaille bestaat hoofdzakelijk uit glas en is zeer sterk.
  • Geëmailleerd gietijzer is geschikt voor alle vuren, waaronder inductie.
  • Mat zwart emaille aan de binnenzijde, laat mooi aanbraden en eenvoudig onderhoud
  • Picots, of nopjes, onderaan het deksel voor een continue besprenkeling van het gerecht, dat zo lekker sappig en smaakvol blijft 
  • Gekleurd emaille White Truffle aan de buitenkant, mooie glans en gladde bodem

Vergelijkbare berichten

  • Zweeds Design

    Zweeds Design Zweeds Design: Het produceren van gietijzeren pannen zit het Zweedse merk Ronneby Bruk in de genen. De traditie voert je meer dan drie eeuwen terug naar een tijd van ambacht en vakmanschap. Deze waarden staan vandaag de dag nog hoog in het vaandel bij dit Scandinavische merk. De gietijzeren pannen met de perfecte…

  • Bunzlau Castle

    Bunzlau Castle Begin september en dat betekent nieuwe collecties en producten van Bunzlau Castle. Er komen ongeveer 800 nieuwe producten verdeeld onder servies, textiel en glaswerk. Nog steeds kun je jouw eigen servies samenstellen door collecties te mixen en te matchen. Dit blijft de kracht van Bunzlau Castle. Naast dat het zeer sterk is zal…

  • |

    Vacumeren 5x langer vers

    Vacumeren 5x langer vers Kies ervoor om voedsel luchtvrij te verpakken en verleng zo ook de houdbaarheid en versheid ervan tot vijf keer. Het luchtvrij verpakken van producten wordt in keukentermen als vacumeren vertaald. De techniek is al langer bekend in professionele keukens en kent vele voordelen. Voedsel blijft langer vers door vacumeren: Door voedsel vacuüm…

  • Ooni Pizzaovens

    Ooni Pizzaovens Ooni Pizzaovens staat voor de beste, betaalbare en lichtgewicht outdoor pizzaovens voor thuis! De Ooni pizzaovens warmen in zo’n 15 minuten op tot wel  500°C, hierdoor is in slechts 60 seconden een perfecte pizza klaar! En of je nu een hout-gestookte pizzasmaak wenst of juist het ultieme gemak van gasgestookt zoekt, de Ooni…

  • Bakken in de Herfst!

    Bakken in de Herfst! De blaadjes vallen langzaam van de bomen, de avonden worden weer langer. Paddenstoelen schieten de grond uit in dit mooie najaar. Wat is nu leuker om lekker samen te bakken. Of het nu zoet of hartig is. De herfstperiode is ook heerlijk om brood te bakken. Wat ga jij maken? Kleine…