Staub: Al meer dan 2000 jaar lang maken we gebruik van gietijzeren kookpannen. Ze worden vooral gewaardeerd voor hun duurzaamheid en capaciteit om warmte vast te houden, zelfs in die mate dat deze waardevolle producten vaak aan de volgende generatie worden doorgegeven. Het traditionele materiaal werd verder verfijnd met een extra emailafwerking.
De voordelen van geëmailleerd gietijzer
De voedingswaarden en volle aroma’s van alle ingrediënten blijven bewaard. Vlees droogt niet uit en groenten blijven heerlijk zacht.
Wat je ook in de cocotte van STAUB klaarmaakt, je kunt altijd rekenen op een lekker en voedzaam resultaat!
Bij de Centraal-Aziatische culinaire tradities worden de robuustheid en warmtebehoudende eigenschappen van gietijzer al duizenden jaren naar waarde geschat.
Eenmaal dat de gietijzeren pan is opgewarmd, kun je dankzij de warmtebehoudende eigenschappen je vuur op de laagste stand zetten. Zo kan het gerecht verder sudderen en bespaar je energie tijdens de bereiding.
Gietijzer leent zich ook om koude vast te houden. Als je je gerecht in een gietijzeren pan in de koelkast plaatst, blijft het bij het opdienen op tafel lange tijd koel.
Email bestaat hoofdzakelijk uit glas en is zeer sterk.
Geëmailleerd gietijzer is geschikt voor alle vuren, waaronder inductie.