Voorjaarskriebels
|

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Eindelijk lente. De zon schijnt vaker, de temperaturen stijgen en het is langer licht. Je gaat je balkon of tuin weer klaar maken voor de mooie dagen. Zodat je er de komende periode heerlijk van kunt genieten. Om te luieren, te eten, te drinken en te genieten van de lente- en zomerzon of avondje met familie en vrienden samen. Of je nu heerlijke asperges voor ze gaat bereiden of een low en slow bereiding op de Big Green Egg. Genieten is het toverwoord!

Asperges:

Het aspergeseizoen is officieel afgelopen weekeinde van start gegaan. Door de zachte winter zijn ze erg vroeg dit jaar, het witte goud. Ik gebruik altijd een asperge-pan, waarom vraag je misschien af? Omdat deze net een stuk hoger zijn en de asperges rechtop kunnen worden klaargemaakt. De zachte punten worden dan namelijk gestoomd in plaats van gekookt. Ook zit er in een aspergemand met haakje en deze kan je aan de rand van de pan hangen. Traditioneel worden de witte asperges geserveerd met beenham, krieltjes, boter en een eitje (gepocheerd). Een echte klassieker is dit. Ook is het heerlijk met een stukje gerookte zalm of zeebrasem te serveren. Dit kun je ook heel erg goed op de Big Green Egg klaarmaken.

Big Green Egg:

De Big Green Egg kan je het hele jaar door gebruiken maar bij de meeste mensen begint het echt weer te kriebelen in de lente bij de eerste zonnestralen. De kamado mag weer aan zodat we er zo lang mogelijk van kunnen genieten! Ik had het al over de gerookte zalm bij de asperges van de Big Green Egg; deze is niet moeilijk maar heel smakelijk. Hieronder staat het recept voor de gerookte zalm, dit recept komt van de Big Green Egg site.

In dit basisrecept gebruiken we de warme methode. We roken de zalm (hele Noorse zalmzijde met huid) bij een temperatuur van 80°C en gebruiken appelhout. Na ongeveer 30 minuten haal je een heerlijke warm gerookte zalm uit je Big Green Egg.

  1. Steek de houtskool in de BGE met 1 aanmaakblokje aan en wacht totdat deze is opgebrand en er een hotspot van gloeiende houtskool is ontstaan. Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
  2. Strooi een handje Apple Wood Chips op de hotspot. Plaats de convEGGtor en leg het rvs-rooster in de EGG. Leg de Half Moon Rooster met daarop de zalmzijde op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Breng de EGG naar een temperatuur van 80°C en laat de zalm roken totdat deze een kerntemperatuur van 42°C heeft bereikt, dit duurt ongeveer 30 minuten. Haal de zalm uit de Big Green Egg en serveer dit bij de asperges.

Vergelijkbare berichten

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • |

    Smeg Melkopschuimer

    Smeg Melkopschuimer Smeg Melkopschuimer: Staat bekend door zijn jaren ’50 ontwerp en is bovendien een toevoeging voor de keuken. Deze melkopschuimer schuimt de melk op door middel van een magnetische klopspiraal die op de bodem van de melkbeker werkt. Deze melkopschuimer maakt de heerlijkste melk klaar voor een overheerlijke cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk koffie…

  • Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

    Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen: Op 17 maart vieren we Nationale Pannenkoekendag. Hieronder een heerlijk recept voor een niet alledaagse pannenkoek.  Ingrediënten Pannenkoekenbeslag 250 gram bloem 3 eieren 500 ml melk 50 gram ongezouten roomboter 1 tl vanille-extract snufje zout olie/boter om in te bakken Ingrediënten Gezouten Karamel…

  • Sale Wüsthof Messen

    Sale Wüsthof Messen 20% korting op de Wüsthof Messen ! In juli 2020 heeft het logo van Wüsthof een upgrade gekregen. Ze hebben de visuele identiteit opgefrist om te laten zien dat Wüsthof de sterke waarden en tradities van het familiebedrijf combineert met de uitdagingen van vandaag. Het logo is een beetje strakker en meer…

  • Gevulde Tomaten

    Gevulde Tomaten Gevulde tomaten: Een heel erg makkelijk maar wel smaakvol recept voor de lange zomerse avonden. Ingrediënten: 4 mooie tomaten 1 bol mozzarella 2 el gekookte witte rijst basilicum 1 kipfilet 2 el olijfolie Bereiding: Het hoedje van de ongepelde tomaten snijden en het vruchtvlees voorzichtig uithollen met een koffielepel.  Kruid het vruchtvlees en…